logo
facebook

Search

MUZEE

Muzeul Municipal Beiuş
Adresa: Piaţa Samuil Vulcan nr. 1, cod.415200
Telefon: 0259/322.247
Fax: 0259/322.247

Muzeul Etnografic La Fluturi
Adresa: Sat Chiscau, Nr. 86,Comuna Pietroasa, cod. 417365, Jud. Bihor
Telefon: 0259/329 085; 0722 496 213
Web: lafluturi.ro

Muzeul Militar National
Adresa: Calea Armatei Romane, nr. 24

Muzeul Memorial “Iosif Vulcan”,
Adresa: Str.Iosif Vulcan nr.16, cod.410041,
Telefon: 0259/463755
E-mail: contact@mtariicrisurilor.ro

Muzeul “Ady Endre”,
Adresa: Parcul Traian nr.1, cod.410033,
Telefon: 0259/412724; 0259/412725;
Fax: 0259/479918
E-mail: contact@mtariicrisurilor.ro

Muzeul “Aurel Lazăr,
Adresa: Aurel Lazar nr. 13, cod.410043,
Telefon: 0259/ 442112;
Fax: 0259/479918
E-mail: contact@mtariicrisurilor.ro

Muzeul Ţării Crişurilor – Complex muzeal;
Adresa: B-dul Dacia nr.1-3, cod: 410464,
Telefon: 0259/412724; 0259/412725;
Fax: 0259/479918
E-mail: contact@mtariicrisurilor.ro
Web: mtariicrisurilor.ro

ÎNCHIRIERI MAȘINI ORADEA

Autonom Rent a Car Oradea

Infiintata in mai 2010, agentia de inchirieri masini Oradea / rent a car judetul Bihor va ofera spre inchiriere o gama variata de autoturisme noi, la preturi oneste. De asemenea, beneficiati de livrarea gratuita a autoturismului inchiriat la orice adresa de pe raza orasului Oradea.

Puteti rezerva o masina online, completand formularul de rezervari disponibil pe acest site, sau ii puteti contacta telefonic pe reprezentantii nostri de la agentia de inchirieri masini Autonom Oradea.

Serviciul de rezervari, livrari/returnari este disponibil non-stop.

ADRESA: P-ta Unirii Nr.5, Oradea, Jud. BIhor

TEL / FAX: +40 751 010 710

EMAILoradea@autonom.ro

WEBSITEhttp://www.autonom.ro/

Auto Daya SRL

Firma noastra va ofera un nou serviciu de inchirire la autoturismele noi pe perioada lunga 6-12 luni,a autoturismelor din gama DACIA si RENAULT la preturi promotionale cu Km nelimitati ,fara grija intretinerii.

ADRESA: Oradea, str. Libertatii, nr. 2-4

TEL / FAX: +40 259 474 400

TEL: +40 788 523 511 / +40-0788-523511

EMAILoffice@rentacaroradea.ro

WEBSITEhttp://www.rentacaroradea.ro/

Pârtie Arieșeni - Ski la Vârtop

partie-vartop

Ski Arieseni pentru iubitorii sporturilor de iarna.

De mai bine de 15 ani partia de la Arieseni a fost locul de intalnire al iubitorilor sporturilor de iarna din Alba, Bihor, Cluj si judetele invecinate.

La Vartop-Arieseni se gasesc 2 partii de ski, iar la 100 de metri de acestea la Vartop-Nucet se mai gaseste inca o partie noua si moderna dotata cu telescaun. Astfel incat cei vare vin la Arieseni au mai multe partii din care sa aleaga.

De la stanga la dreapta in imaginea de mai jos sunt : Partia Vartop II, Partia Vartop I si Telescaunul Piatra Graitoare cu cele 2 variante de coborare : Partia Neagra si Partia Rosie.

Partie Vartop 1 – Arieseni

Vartop 1 este cea mai veche partie de ski din Arieseni. Ski la Arieseni pe ce prima partie partie construita din statiune.

Aceasta are o lungime de 800 de metri, o diferenta de nivel de 220 de metri fiind dotata cu teleschi si nocturna cu lumini portocalii. La baza acesteia gasiti numeroase locuri de unde puteti inchiria echipament pentru sporturile de iarna. In cadrul Serbarilor Zapezii de la Arieseni, pe aceasta coboara salvamontistii cu faclii.

Partia de sanii Vartop

Partia de sanii este situata chiar pe granita dintre judetele Alba si Bihor, in imediata apropiere a partiei Vartop 1. Are o lungime de aproximativ 400 de metri. Sanii gasiti de inchiriat in apropiere.

Partie Vartop 2 – Arieseni

Aceasta partie este prima partie din Arieseni dotata cu tunuri de zapada. Astfel ca atata timp cat este frig va veti putea bucura de o partie excelenta.

Pentru cei care sunt incepatori in ale schiatului, la baza acestei partii gasiti o scoala de schi cu numerosi monitori de schi si inistructori care va pot initia in tainele schiatului. Printre acestea se numara si cativa campioni nationali la schi.

Partia Vartop 2 Arieseni are o lungime de 430 de metri, diferenta de nivel de 105 metri si are nocturna cu lumina alba.

Partie noua Vartop – Telescaun Piatra Graitoare

Aceasta partie este dotata cu un telescaun modern debraiabil – astfel ca in statia de imbarcare si cea de coborare viteza scaunelor este mai mica pentru ca schiorii sa poata urca si cobora mai comod. Fiecare scaun poate transporta cate 4 persoane, in total sunt 46 de scaune iar viteza maxima cu cate functiona este de 5 metri pe secunda; astfel incat se pot transporta 1400 de persoane pe ora.

Telescaunul are o lungime de 1095 metri si are 2 variante de coborare: partia rosie cu grad mediu de dificultate si partia neagra pentru schiorii avansati. Partia este dotata cu un ratrac modern si cu nocturna de culoare alba.
La baza acestei partii are loc in fiecare an Serbarile Zapezii de la Vartop-Nucet.

Ski Arieseni in cele mai bune conditii la telescaunul Piatra Graitoare.

partia-graitoare-vartop

Trecerea de pe o partie pe alta

Datorita distantei mici dintre aceste partii, schiorii au de unde alege mai multe variante de coborare. Pot trece foarte usor de pe o partie pe alta. Partiile Vartop I si Vartop II fiind separate doar de o plasa de protectie trecerea de pe una pe cealalta se face pe la baza acestora. Pentru a trece de pe partia Vartop I pe partia noua „Piatra Graitoare”, salvamontistii au marcat un traseu ce pleaca din varful partiei Vartop 1 si ajunge pe partia „Piatra Graitoare” in apropierea ramificatiei dintre partia rosie si partia neagra.

Pentru cei care nu au echipament de schi, pe langa aceste partii veti gasi cu siguranta echipamentul necesar de inchiriat: schiuri, clapari, bete, ochelari, boti, placi si bineinteles sanii.

Pe intreaga durata a sezonului de ski, salvamontistii din judetele Alba si Bihor sunt prezenti, pentru a asigura asistenta medicala in caz de nevoie si pentru a prevenii accidentele. Oameni ai muntelui bine pregatiti, gata imediat sa intervina. Baza salvamontistilor bihoreni este situata intre partiile Vartop 1 si Piatra Graitoare, iar a celor din judetul Alba in satul Bubesti-Arieseni la 2 kilometri de partii.

Partiile de la Vartop-Arieseni si Vartop-Nucet isi deschid portile imediat ce stratul de zapada este suficient de mare pentru a se putea schia. De obicei teleschiurile si telescaunul functioneaza de pe la jumatatea lunii decembrie pana prin 8-15 martie.

telescaun-vartop

Tiroliana

Tiroliana este considerata ca fiind un sport extrem, desi nu este nevoie de cunoştinţe sau antrenament pentru aşa ceva şi totul se desfăşoară într-un cadru cât se poate de sigur. Via ferrata este denumirea în limba italiană a drumului de fier, un traseu montan amenajat cu cabluri fixe, trepte de lemn, scări şi poduri, care fac accesibilă escaladarea unor rute montane nu demult izolate sau greu de urmat.

Mai mult, aceste trasee sunt disponibile şi persoanelor cu abilităţi de căţărare mai puţin dezvoltate fără să necesite frânghii sau dispozitive de căţărare proprii şi mai ales fără să se supună riscurilor asociate căţărărilor neprotejate.

Tiroliana de la Pestera cu Cristale din Mina Farcu

Este situată pe teritoriul comunei Roșia, județul Bihor. Tiroliana are o lungime de 300 de metri, fiind a doua ca lungime din țară, după cea de la Harghita-Băi.
Preț: 10 lei/tura

Tiroliana este administrată de către Centrul pentru Arii Protejate si Dezvoltare Durabila Bihor.

Pentru informatii suplimentare contact: capdd-bihor.org

Tiroliana de la Peștera Meziad

Este situată pe teritoriul comunei Remetea, sat Meziad, județul Bihor. La intrarea in peștera Meziad a fost amplasată o tiroliană, de aproximativ 100 de metri lungime, care traverseaza micul râu care izvorește din peșteră.

Preț: 10 lei/tura

Tiroliana este administrată de către Centrul pentru Arii Protejate si Dezvoltare Durabila Bihor.

Pentru informatii suplimentare contact: capdd-bihor.org

Tiroliana de la Vârciorog

Este situată pe teritoriul comunei Vârciorog, județul Bihor, în apropierea Peșterii Osoi. Tiroliana este administrată de catre Carpatic Fun.

Pentru informatii suplimentare contact: carpaticfun.com

METEO

INFORMAȚII UTILE

TRAFIC WEB AFISAT

Numar vizitatori unici: