logo
facebook

Search

 • Groapa de la Barsa - circuit turistic

  Durata: 2 h, fără vizitarea peşterilor

  Lungime: 5 km
  Diferenţă de nivel: +150 m / -150 m
  Observaţii: Drum uşor, practicabil tot timpul anului.

   

  bg

  Traseul porneşte dintr-un luminiş la care se poate ajunge pe punctul galben Circuitul Galbena. În acest luminiş se află o tablă indicatoare. De aici în circa 30-40 minute se poate vizita Gheţarul Focul Viu.

  O altă deviaţie ne conduce la Piatra Galbenei, iar traseul nostru începe să coboare prin pădure, trece de un izvor, pe lângă o dolină şi coboară până la baza unei stânci înalte de 60 m, unde se află intrarea Peşterii Negre. Peştera nu poate fi vizitată fără echipament special.

  De la peşteră, traseul urcă pe stâncile de calcar şi se îndreaptă spre lacul rotund de 14 m diametru: Tăul Negru. Poteca ocoleşte lacul şi după cca. 230 m ajunge la un avenul Gheţarului de la Barsa.

  De aici începe o deviaţie, până la Gheţarul de la Barsa, şi mai departe până la Peştera Zăpodie, o cavitate de 7 km, inaccesibilă turiştilor. Revenim la începutul deviaţiei, şi urmează un urcuş de 1/2 oră până într-o poiană, unde se întâlneşte cu magistrala Vărăşoaia – Vârtop. De aici traseul coboară în depresiunea Bălileasa. În drum spre Padiş întâlneşte Pietroasa – Padiş. Înainte de Padiş ni se mai alătură Piatra Tâlharului – Padiş.

METEO

INFORMAȚII UTILE

TRAFIC WEB AFISAT

Numar vizitatori unici: