logo
facebook

Search

 • Piatra Tâlharului - Padiş - traseu turistic

  Durata: 4 1/2 h

  Lungime: 16 km
  Diferenţă de nivel: +250 m / -600 m
  Observaţii: Drum practicabil tot anul, iarna pe schiuri.

  De la Piatra Tâlharului traseul nostru ocoleşte vârful Briţei, după care iese din nou în creastă, deasupra abruptului stâncos al Coastei Brăiesei. După ce a trecut de Piatra Grăitoare ajunge într-o şa, care este punctul de pornire pentru Piatra Grăitoare-Runcul Ars.

  În continuare marcajul nostru înaintează pe creastă, ajunge în Şaua Cumpănăţelul. Aici se întâlneşte cu Stăna de Vale-Vărăşoaia.

  De aici drumul este comun cu traseul bandă roşie, întâi coboară pe o potecă, pe urmă ajunge la un drum forestier. Aici întâlneşte:

  Stâna de Vale-Vărăşoaia

  Pe drumul forestier traseul nostru se îndreaptă, împreună cu banda roşie, spre Vărăşoaia. În locul unde drumul face un unghi de 90 grade spre poiana Vărăşoaia se mai întâlneşte cu Circuitul Someşului Cald.

  De aici cele trei marcaje se îndreaptă spre poiana Vărăşoaia. Înainte de a ajunge în poiană se mai întâlneşte cu Circuitul Măgura Vânătă, iar cu cca. 200 m înainte de cabana Vărăşoaia ne întâlnim cu Cantonul Padiş-cabana Vărşoaia.

  De la Cabana Vărăşoaia mai mergem 600 m pe drumul forestier, şi ne despărţim de banda roşie, traseul nostru continuă prin pădure, pe la poalele Măgurii Vânete. La ieşirea din pădure ajungem în platoul Padiş.

METEO

INFORMAȚII UTILE

TRAFIC WEB AFISAT

Numar vizitatori unici: