logo
facebook

Search

 • Ştei - Şaua Vârtop - traseu turistic

  Durata: 7-8 h
  Lungime: 21 km
  Diferenţă de nivel: +1300 m / -400 m
  Observaţii: Drum greu, practicabil numai vara.

  bg

  Traseul porneşte de pe DN 76 Oradea-Ştei, urmează drumul ce duce la Spitalul de Neurologie cca. 50 m, coteşte spre dreapta pe drumul pietruit, traversează o păşune în direcţia E, şi intră în pădure. La ieşire traversează o păşune şi drumul Hârseşti-Valea de Sus şi intră din nou în pădure.

  După cca. 1 oră 20 min de urcuş lin ajunge pe Vf. Faţa Goală (640 m), de unde coboară spre E, ocoleşte o dolină şi după 25 min de urcuş ajunge la primul izvor. În continuare trece pe lângă Vf. Brusturi, vârful Dosurile şi se întâlneşte cu Circuitul Peşterii Urşilor

  După un parcurs comun de cca. 300 m punctul roşu ne părăseşte, iar traseu nostru urcă pe Vf. Grohoţilor (808 m), de unde coboară până la valea Măgurii.

  Urmează valea circa 150 m, apoi urcă pe culme. De la capătul drumului forestier traseul continuă pe V.Cheia Rea, până la o confluenţă, de unde urcă în serpentine şi după 20 min ajunge la un izvor.

  Aici coteşte 180 grade la dreapta şi după 15 min ajunge pe drumul vechi al moţilor, Calea Fusului. Calea trece pe sub Vf. Ţârău, traversează drumul ce vine de pe V. Seacă, ocoleşte Vf. Ţapu (1474 m), trece pe lângă Groapa Ruginoasă şi coboră până la DN 75, la 10 min. de şaua Vârtop.

METEO

INFORMAȚII UTILE

TRAFIC WEB AFISAT

Numar vizitatori unici: